Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

CART09

22. 11. 2009 21:15
A kde je snaha to změnit?

A kde je snaha to změnit? Zakazovat názory, to by všem šlo, ale jediná romská organizace, kterou je vidět v realitě, jsou lichvářské gangy, parazitující na vlastních bližních. Kde je nějaký tlak romských organizací proti nim? Nebo kde je aspoň tlak na to, aby jejich děti v šesti letech uměly česky a měly aspoň základní hygienické návyky, když jdou do školy?

Dokud nebude vidět reálná snaha něco změnit, tak se názor lidí nezmění...

0 0
možnosti
J3

jonathan 33

22. 11. 2009 21:10
napřed musíte

dokázat,že jsou cikáni slušní,že se rádi vzdělávají,že jsou pracovití ,hygiena je u nich na prvním místě atd. Pokud to nelze dokázat,tak bohužel má pravdu. Kolik znáte cikánských doktorů,herců ?

0 0
možnosti

INDNIK

22. 11. 2009 21:08
Odezva

Ahoj proč na Slovensku proti ní Romské organizace společně neprotestují na vládě,divadle atd.Škoda,že si to necháte líbit,měj se písálku a hodně štěstí u Vás.:-)[>-]EU

0 0
možnosti
B

buldogg

22. 11. 2009 21:25
Re: vy jste už jako ti pitomí politici, kteří vůbec

nepřemýšlejí o svojich chybách, ale vše berou jako politický boj..jako útok na sebe..a bez toho, aby se sebou něco udělali, tak také zaútočí..

0 0
možnosti
RH

Kruton

22. 11. 2009 21:04
........

Myslíte si, že je možné nemít rád Romy jako člověk a ne jako rasista. Když někdo nemá na Slovensku rád Maďary, tak je xenofób, anebo má špatnou zkušenost a nemá je rád jenom jako nemáme rádi souseda, který když jde z hospody, pravidelně poblije schody? Myslím si, že když Polák nemá rád Čechy, tak že je to jeho věc a pravděpodobně má nějaký důvod. Stejně tak si nemyslím, že každý, kdo nemá Romy rád, je rasista. Nemám nic proti Romům, ale rozumím lidem z Ústí, Litvínova nebo z pražského Žižkova, že když mají jinou zkušenost než já, tak mají i jiný pohled na romskou komunitu. Musí lidé mít Romy rádi? A když mě spousta lidí nemá v lásce, tak se zamyslím, jestli si to nezpůsobuji sám a jestli není v mé moci to změnit, protože v tomto ohledu mají Romové určitě rezervy.

0 0
možnosti
JF(

fajkie

22. 11. 2009 22:07
Re: ........

Jeden příklad, za první republiky k nám přišly desetitisíce "bělogvardějců", byly s asimilací nějaké problémy? Taktéž zástupy Řeků (např. Martha a Tena Elefteriadu). V době zcela nedávné k nám přišly desetitisíce Vietnamců, nebylo to vždy plně OK, ale v zásadě bez vážnějších problémů a to se jedná o zcela odlišný etnický naturel, nejsou to Indoevropani jako naši Rómové. Jejich mladší generace studuje a brzy bude přímo ozdobou české inteligence.

Tak a nyní k meritu věci, proč to u jiných jde a u Rómů nikoliv, přestože zde žijí již po staletí!? Nad tím by se měli všichni zamyslet, nehledat jen chyby u ostatních, ale trochu se kriticky podívat i na sebe. Ti výše zmínění měli počáteční podmínky stejné, ale využili je. Takže pane Kmeťo, prosím o více sebereflexe, dokud Rómové nebudou starat o vzdělání svých potomků a budou jen žehrat na rasismus, tak se nic k lepšímu nepohne. Zde byste měl přispět a nikoliv  jen ukřivděností kvůli interpretaci výroků jakési herečky.

0 0
možnosti
MV

Martin V

22. 11. 2009 21:00
Dotaz na autora

Proč o té herečce říkáte, že je rasistka? Proč radši to co říká nevyvrátíte?

Žeby to nešlo vyvrátit a to co řekla není rasismus, ale pravda???8-o

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

22. 11. 2009 22:52
Ono je totiž jednodušší osočit dotyčnou herečku z rasismu,

než dokázat opak. A jak autor už několikrát předvedl, raději bude fňukat nad nepochopením cikánů ze strany majoritní společnosti, než by se pokusil daný stav změnit.

0 0
možnosti
VK

oprasnik

22. 11. 2009 20:35
cikán-rom

Teď by mne tedy zajímalo milý pane autore jak se liší podle Vás cikán a rom.Budu se těšít na Vaši odpověď.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

22. 11. 2009 20:34
Cikani a "politicka korektnost"

Jak uz jsem uvedl v jine diskusi, pokud se nekdo boji rici cikani a je nucen pouzivat Romove, jestli pak take bude pouzivat Dojcove, misto Nemci? I ta cikanska skupina si rika "Ciganski diabli" a ne Romsti dablove. Rasismus existuje a v ridkych pripadech v kriminalni forme, ale ve vetsine pripadu ti, kteri vytahuji kartu RASISMUS, sleduji jejich vlastni rasisticke a politicke zamery.

0 0
možnosti
DI

ibid

22. 11. 2009 20:28
Cikán je normální spisovný slovo,

i za komoušů se normálně používalo, akorát pak přišel nějakej Uhl a přes noc se z cikánů stali romové. A znám z okolí cikány, kteří o sobě říkaj, že jsou cigáni, nikdy ne romové. Normálně pracujou, staraj se o rodinu a nejsou s nimi žádný problémy.

.

Uteklo mi, jaké má autor článku povolání?

0 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.