Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

A Kmeto, jak se těm našim emigrantům v té Arábii daří? Už se naučili jezdit na velbloudech? A co počasí? Na ta horka si už zvykli? To není jednoduchá věc, emigrovat do takovéto odlišné kultury a klimatu.

0 0
možnosti

Těch zoufalých je mezi nimi velice málo. Zdrcující většina má představu, že jim budou létat pečení holubi rovnou do h úst. Pravdu máte v tom, že pokud se budou politici EU (i naši) chovat tak jak se chovají, dostane se k moci tvrdá diktatura že pak budeme vzpomínat na komunisty s láskou.

0 0
možnosti
EP

Budete ten stokrát vyvrácený pseudoagrument o emigrantech z ČSSR papouškovat ještě dlouho? A víte, kolik sem přišlo Vietnamců, Ukrajinců a jiných? Je mi z vás na zvracení.

0 0
možnosti
JR

J76a34n 69R67á34ž

26. 9. 2015 18:14

Asi sníte sen o krásném světě, kde jsou na sebe lidé laskaví, pomáhají si a mají se rádi. Takový svě ale reálně  neexistuje. 

Život na této planetě je o konkurenci živočišných druhů i lidských civilizací, o vzájemném boji o přežití ve kterém vždy silnější vyhraje a ten bezohlednejší vždy  převálcuje toho ohleduplnějšího.

Čím dřív to vezmete na vědomí, tím lépe pro Vás i Vaše blízké.

4 0
možnosti
Foto

Kdybyste se rozhodl emigrovat, tak potom ale určitě nebudete potom vy, ani vaši potomci vyžadovat, aby se stát, do kterého emigrujete, přizpůsobil vám, ale předpokládám, že vy se přizpůsobíte jemu. Stejně, jako to dělali utečenci z Československa (mimochodem sotva to byly miliony - to jste si musel vycucat z prstu). U migrantů z arabského světa to tak není - už nyní si vytvářejí paralelní právní systém - viz: https://www.youtube.com/watch?v=CuZDFYoKoVM . To je ten hlavní problém. To je proč spousta lidí nechce tyto imigranty. Protože na základě zkušeností z jiných zemí jsou na místě obavy, že ani tady nebudou chtít respektovat, že máme právní řád jiný, než ten vycházející z islámského práva, a že zde budou zavádět středověké islámské zvyklosti, které tu nikdo nechce.

4 0
možnosti
ZH

Vy máte také hodně bujnou fantazii. Chápete vůbec čísla? Tento zdroj uvádí něco zcela jiného: http://www.totalita.cz/vysvetlivky/emigrace.php

A zatímco od nás utíkali lidé do kulturně blízkých zemí, kde se vesměs rychle integrovali a začli normálně žít a pracovat, to, co se hrne do Evropy nyní, je něco zcela jiného, vesměs neintegrovatelného a nekompatibilního.

7 0
možnosti
JM

Vy a vám podobní, kteří operujete s emigranty z ČSSR neberete v úvahu, že se tito v drtivé většině začali v cizině živit prací, nepožadovali žádné úlevy a výjimky ze zákonů, natož dávky. Toto vše se změnilo až s uprchlictvím cikánů po převratu. A dnešní agresivita muslimů, kteří ihned po vstupu překračují zákony, vyžadují vstup do jimi preferované země, pohrdají základní lidskou pomocí a někteří vyhrožují posuňky (těm rozumíme) i verbálně všem, kteří jim to ihned neumožní, je varující. Bohužel ne pro všechny.

4 0
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.