Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J96a71r79a 67R68a12n89k

5. 2. 2013 1:21

Na socialismus vzpominky tak dobre, jako vy nemam. Bohuzel. Na kapitalsmus si nemohu stezovat, rodice mne odvezli v pravy cas do Svycarska a po studiich doporucili sporeni. Neni nic jednodussiho, nez najit solidni banku a kazdy mesic aspon 50.-- (at uz korun, SF, nebo $ dat stranou, takze se nebojim.....rasista nejsem, muj oblibeny je Django Reinhardt, xenofob nejsem, ale kdyz pristane u kanadskych brehu rezata lod s 500 Cinany, Tamily.....nebo letadla s Maxicany a Romy, kteri nemaji povoleni k pobytu, studiu nebo praci, musim se nad tim zamyslet a souhlasit s vladou, protoze takovym zpusobem to dnes, kdyz nejsou problemy s cestovanim nejde!. Kazda zapadni zeme ma rocni kvocient, kolik novych emigrantu muze vzit, pokud se do nektere zeme s odpustenim "nasomruje" najednou nekolik set ilegalu, tak tam konci veskere baveni o xenofobii, jde o obranu zeme, kde ziju, ktera se ke mne nechova macessky a jejiz zakony respektuji.

0 1
možnosti
MC

Kapitalismus je praktický. Kapitalismus je morální.Kapitalismus je pravdivý. Lidé jej však nikdy nepoznají, dokud tyto tři pojmy nepochopí spolu se vším, na čem hierarchicky spočívají.

Kdyby motivem kolektivistů byla starost nad lidským utrpením, už dávno by se stali nadšenými stoupenci kapitalismu, pochopili by,že kapitalismus je jediným politickým systémem schopným vytvářet materiálníblahobyt. Oni se však, dokud to šlo, vyhýbali důkazům seč mohli. Až když ta do očíbijící pravda byla zřejmá celému světu, museli se rozhodnout: buď se ve jménulidskosti přiklonit k pravici – anebo k levici, ve jménu diktatury. Vydali se vlevo,směrem k Nové Levici.

2 0
možnosti
ZJ

Psát umíte, počítač máte, zkuste něco udělat pro chudé. Třeba  zkusit podnikat a jako podnikatel nekapitalista je zaměstnat a hlavně hodně zaplatit.

Jinak jsou to jenom keci.

V socializmu jsou lidé ovce, které někdo popohání. Zajistí jim oplocenou pastvinu a střechu salaše.

V kapitalizmu nejsou ohrazené pastviny ani žádný ovčák. Člověk je volnější ale musí se taky snažit. Pečená holoubata a ještě k domu, že stát musí?

2 0
možnosti
JR

J72a62r90a 78R37a14n15k

5. 2. 2013 1:25

To je napad! Diky svemu slusnemu vzdelani, by pan Kmeto mohl otevrit firmu, treba zahradni architekturu s honosnym nazvem "Landscape Design KmetoV", vetsina lidi umi zachazet s hrabema, motykou a kostem, pochopi z planu, kam dat cibulky a kam kere.....a muzete byt kapitalistou natotata.

0 0
možnosti
MR

Zajímavé myšlenky:

Životní úroveň 90 % lidí na Západě byla nižší než v socialistickém Československu.

Bohatí by mi měli něco dát.

Kapitalismus může za rasismus a xenofobii. Ještě byste mohl vysvětlit, co chápete pod slovem rasismus. Mnoho lidí v tom totiž tápe.

2 0
možnosti
RH

Bylo by dobré zhodnotit, jak na tom byli ti nejchudší před nástupem kapitalismu.. Bylo by dobré definovat kapitalismus, protože státy, kde mají lidé euro na den, se jen s notnou dávkou fantazie dají označit za kapitalistické, většinou je to nějaké zřízení na základě tradic, náboženství, otrokářství a kmenové příslušnosti. O kapitalismu bych rozhodně hovořil opatrně. Jinak ve státech, kde ten kapitalismus už nějaký pátek funguje, není až taková nouze.. ;-) Kapitalismus totiž chudobu vymítil a zanechal jen relativní chudobu čili nerovnost, což není chudoba v pravém slova smyslu.

4 0
možnosti

I65v93o 14Ž67á83č72e70k

4. 2. 2013 17:04

Ten článek je fakt naprosto fantastický. Ty bláboly se ani nedají vyvracet, protože by člověk musel překročit povolenou délku příspěvku. Tolik jich je.

Takže jen: když autor mluví v množném čísle, měl by specifikovat množinu lidí, za něž mluví. Já do této množiny určitě nepatřím.

10 1
možnosti
JM

Mluvíte v množném čísle. To mluvíte za koho? Kdo Vám k tomu dal mandát? Jak jste ho získal?

8 1
možnosti
  • Počet článků 100
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3822x
Tento priestor je vyhradený mojím názorom, ktoré sú možno trochu odlišné. Provokatívne. Nehladkajú čitateľa, neutvrdzujú ho
v jeho presvedčení, ale idú proti srsti. Ich cieľom však nie je vyprovokovať hnev a nenávisť, ale podsunúť čitateľovi námet na
premýšľanie, potravu pre mozog. Je očistné prevetrať občas zatuchnuté skrine a prečesať sa proti srsti! Zahoďte teda predsudky,
zahoďte nemenné pravdy a poďte si so mnou zapolemizovať o iných názoroch, predstavách a pocitoch.