Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Sally134

21. 7. 2010 12:37
Skins

nie všetci skini sú rasisti.....http://www.ghbweb.ic.cz/11-zajimavosti/historie-skinheads/

0 0
možnosti
H

HanzekJoachimEichmann

10. 11. 2009 22:46
PANE KMETO...

Tentokrát to malinko zlehčím,a to proto,že jste mi stále neodpověděl... Zde je má otázka: "Komu a čemu bylo kdy Vaše etnikum (jak Váš kolega Horváth čhavo často píše "národ") kdy užitečné? Psal jste že jsem nevzdělaný,a ať si to najdu na internetu,jestli umím číst... Hledal jsem a stále nic. Internet je rasismus,nic o Vašem etniku (kloudného) tam není:-P

0 0
možnosti
H

HanzekJoachimEichmann

10. 11. 2009 22:59
Re: PANE KMETO...

omlouvám se... teď mi tu vyskočila povídka od Lady... : Mikeš ukraden;-)

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

8. 11. 2009 4:28
Pane Kmeťo,

Zase perlíte. Řekněte mi, obecně, proč bych měl automaticky nutně POZITIVNĚ přistupovat k jinému etniku, náboženské denominaci, jinak sexuálně orientovaným. Jen proto, že jsou "jiní"? A v čem, mimochodem, mají být Cikáni jiní? Pokud vím, Cikáni jsou součástí indoevropské rasy, tak jako třeba Němci nebo Češi.

Moji předci přitáhli na území dnešní ČR, našli si práci. (Pravda, praděd, jeho paní byla s mojí babičkou v domácnosti.). Je to nepřekvapivé, dokázali se integrovat ještě v nulté generaci díky tomu, že měli vzdělání, a chuť pracovat a na sobě pracovat. Lidsky řečeno: přistěhoval se do Čech, vzal první flek, který byl volný - dělník, po večerech dřel a studoval, a opouštěl severní Čechy  (po záboru Sudet) coby výpravčí. Bylo mu absolutně ukradený, že drogista je Němec, že pan účetní z nějaké firmičky v okolí je Žid. Bylo mu to jedno. Neměl potřebu se vůči nim jakkoli vymezovat, a s každým z nich jednal stejně, tj. neutrálně.

0 0
možnosti
V

VyMeTaky.2

8. 11. 2009 4:41
Re: Pane Kmeťo,

 I kdyby had na skále sval, a žába do toho pěstí bušila, nemůžete mne nutit - a nedonutíte - abych necítil averzi a nedůvěru vůči komukoliv, kdo mi přijde do kšeftu a nelíbí se mi. Budu s takovýmto zákazníkem jednat zdvořile, rád s ním udělám byznys, ale nemůžete po komkoli chtít, aby toho druhého jakkoli upřednostňoval, že je třeba zelenej.

Jinak obdivuju Vaší smělost srovnávat Židy a Cikány. Narozdíl od Cikánů, Židé - a že byli po tisíciletí hnáni z jednoho kouta Evropy na druhý, nehledě k množství pogromů, o nichž se Cikánům může jen zdát - byli s to se usadit ve městě (v ghettu), plně se integrovat, a legálně si zajistit obživu. Kdekoli se usadili, byli loajálními občany, kteří přispívali k rozvoji měst a států, kde se usadili (tedy, kde jim milostivě bylo dovoleno usadit se).

Nemohu si pomoci, ale marně hledám nějakou nemovitost či umělecké dílo, eventuálně nějaký podnik, kde by mecenášem byl nějaký Cikán. Rád bych našel.

0 0
možnosti
MJ

Marek _Mental

4. 11. 2009 22:57
...

To už fakt přeháníš, Kmeťo.. Chápu, že jako typický (byť netypicky zaměstnaný) cikán hledáš problémy všude jinde, než tam kde jsou - tj. u tvých snědých pobratimů.. Na SME tě zakázali, tady ti to díky cikánské vzájemnosti od admina BANgy asi nehrozí, ale věř mi, děláš svému etniku takovýmito články medvědí službu..Rv Podobnou snůškou lží a konstrukcí si sympatie nezískáte, to vskutku ne..Rv

0 0
možnosti
JK

Jozef Kmeto

5. 11. 2009 23:13
Re: ...

Je vidieť do akej kategórie sa zaradujete.... Ste presne taký o kaých som písal už mnoho krát. Ste človek, ktorý by zapredal aj vlastnú rodinu.... ste človek ktorý by z hitlerom popíjal kávu a protom sa díval ako odvážaju všetkých rómov do koncentračného tábora!!!!! Ste človek a Čech ktorý by kľudne podpísal, Český protektorát a potom išiel hlásať česku hrdosť..... Ste človek ktorý iba vie iných urážať, ponižovať, a špiniť .... Ste len karikatura človeka !!!!! Článok pojednáva o rasizme a nie o socialných aspektov , ktoré slúžia ako ospravedlka toho že nenávidite ľudí..... Ste Odporný človek Fuj!!!!!!

Jozef Kmeťo

PS len idiot môže dať taký komentár ako vy..... Pričom Idiot bol človek ktorý rozosmieval ľudí, zatiaľ čo vy ste iba na plač, ani to nie .....

0 0
možnosti
RM

Astern

3. 11. 2009 14:42
Realita

V mezilidském spolužití je irelevantní, že jsme jedna rasa. Nemít cikána za partnera nebo souseda není věc rasizmu. Mentalita bílých a cikánů je rozdílna a když se obě potkají, tak nastáva konflikt. Pokud někdo dělá bordel, hluk a obtěžuje, tak normálné pracující člověk s ním bydlet nebude chtít. Pokud je nějaká skupina riziková, tak se ji raději vyhnu. Až začnou její příslušníci sami od sebe, tak pak risknu s nima spolu žít . Ale začít musí sami od sebe. Nedávejte vinu bílým za konflikty v spolužití. Vy pro spolužití nic neděláte. Vy jenom bojujete za svoju "kulturu" a vinu za všechno házite na nás.

0 0
možnosti
MM

shannow

3. 11. 2009 11:34
panebože

.."je nelidské dělit lidi na rasy - všechno jsou to lidé" - teda to je úžasná myšlenka ! Kdyby byl autor tohoto veledíla kynolog, tak by nejspíš psal, jak je nelidské (nebo nepsí?) dělit nazývat jezevčíka jezevčíkem a bernardýna bernardýnem - vždyť jsou to všechno psi !! ;-D;-D

článek příšerný blábol, neuvěřitelná splácanina všeho možného (a to i včetně doprovodných fotografií) !! :-P

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

3. 11. 2009 10:21
K mutlikulti I.

Každá země, bez ohledu na převažující barvu pleti obyvatel, prošla nějakým vývojem, má svoje "způsoby", tradice, náboženství atd. V každé z nich jsou lidé více či méně otevření "jiným" zvykům v různých poměrech a z různých důvodů (těmi důvody myslím např. otevřenost, aby nevznikl dojem nesnášenlivosti - obava z nařčení s rasismu; dále jakýsi předpoklad, že budu-li vstřícná/ý, dostane se mi stejné odezvy a navíc multikulturního obohacení - nezjištně;  i  třeba přizpůsobování nabídky pro určitou klientelu za účelem zisku - zjištně; nesnášenlivost na základě osobních špatných zkušeností; respekt ale i odstup - než jedince lépe poznám, atd, atd...)

  

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

3. 11. 2009 10:22
Re: K mutlikulti II.

Dle mého je logické, pokud se rozhodnu o své vlastní vůli žít v jiné zemi, než z jaké pocházím, že je moje povinnost respektovat její zákony a pokud mi tamnější zákony nevyhovují (neslučují se s mým přesvědčením, vírou apod.), půjdu jinam a nebudu křičet ať je kvůli mně změní nebo upraví a snažit se co nejlépe naučit jazyk. Všude na světě mohu narazit na předsudky a lidi se špatnými zkušenostmi, s lidmi stejného původu jako já, protože ačkoliv si to mohu tisíckrát přát, tam odkud pocházím nežijí pouze slušní, hodní a přátelští lidé a i ti se stěhují do jiných zemí, i do té co hypoteticky já, jsou bohužel nejvíce vidět a ač je to nespravdlivé, mohu být posuzována právě podle nich - nikdo nemáme na čele napsané jací jsme. Neznamená to ovšem, že musím nutně žít celý život v opovržení, určitě se dříve či později najdou lidé, se kterými se sblížím - budu-li chtít, chovat se slušně a ctít zákony.  Hezký den

0 0
možnosti
K

kenev

3. 11. 2009 9:09
Jako oteplování Země.

Za takovou práci bylo možné ještě před nedávnem získat na právnické fakultě v Plzni doktorát.

Škoda, že nevyšel dřív.:-(;-(

0 0
možnosti
M5

Martin 5

3. 11. 2009 8:27
Zase provokace?

že vás hamba nefackuje, přirovnávat osud cikánů k židům v koncentračních táborechRv

Napadlo Vás, hledat chybu v sobě a ne v okolí?

Víc nenapíšu, stejně je to skvělý článek na to, jak rychle přijít o účet.:-)

0 0
možnosti
L

lluher

3. 11. 2009 10:10
Re: Zase provokace?

R^R^R^

0 0
možnosti
M

Mončí

3. 11. 2009 7:42
Články p.Kmeta jsou tak proromské,až

to bolí.Chápu,brání své lidi,ale zcela nekriticky.Rom když má hlad,tak jde krást.Na co použije dávky?Já když výplatu roztočím třeba za hadry a parfémy,tak se mě nikdo nebude ptát jestli máme co jíst.Zatím jsem v žádném jeho článku nečetla,že by uznal,že romové by za něco mohli,vždy je to chyba jen naše a oni jsou ti chudáci.Neříkám,že 100%z nich jsou nepřizpůsobiví,znám i pár,ale doslova pár,co chodí do práce a v jednom bytě bydlí co ho dostali za komunistů,ale když porovnáte třeba množství krádeží a přepadení,kdo jednoznačně"vede" ?Chtělo by to trochu soudnosti a ne jen vykřikovat jací jsou romové chudinky a je jim neustále ubližováno.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS